Tom In Memoriam

„Сеќавање за Tom Bellard“ е филм во којшто е документиран обидот на Британскиот алпинист да ги искачи во соло стил за една зимска сезона шестте северни страни на алпските класици: „Cima Grande di Lavaredo“, „Pizzo Badile“, „Matterhorn“, „Grandes Jorasses“, „Petit Dru“ и „Eiger“. За жал во 2019 година, заедно со Daniele Nardi на „Nanga Parbat“ ги фаќа лавина и двајцата ги губат своите животи.

Филмот можете да го погледнете на „Planet Mountain


beyond-the-results-logo